Eindejaars Plantenjacht 2023-2024

KNNV Doetinchem Floraveldgroep vindt 36 soorten in 2 uur.

Elk jaar lopen leden van de Floraveldgroep ergens voor de FLORON Eindejaars Plantenjacht. Dit is om gegevens te verzamelen over de wilde bloeiende planten rond de jaarwisseling. Het resultaat wordt bij een landelijk databestand ingevoerd. Het zijn meestal bekende planten en soms worden bijzondere vondsten gedaan.

Op vrijdag 29 december 2023 liep de Floraveldgroep door een woonwijk op de Huet in Doetinchem op zoek naar wilde winterbloeiers. De wijk heeft kleine gazons, kleine parkeerplaatsen, schuttingspaadjes, boomspiegels, groenstroken en een paar kinderspeelplekken. Het regende gelukkig niet en de kou viel erg mee, dus was er zeker kans om wat bloeiend spul tegen te komen. In het ene uur vonden de deelnemers 27 verschillende soorten bloeien. En in het tweede uur vonden zij 21 bloempjes. Totaal voor deze 2 uur zijn er 36 verschillende soorten gezien.

Wil je met ons meedoen rond de jaarwisseling 2024-2025? Of loop een keer mee met de Floraveldgroep of de Plantenwerkgroep, dan kun je met ons oefenen om namen van wilde planten te leren. Meld je je dan aan bij de webmaster@doetinchem.knnv.nl