Cursus planten determineren

cursus planten determineren

Heb je je zich wel eens afgevraagd hoe de plantjes heten, die je als onkruid ziet of die je langs de kant van de weg ziet staan?

De KNNV-afdeling Doetinchem organiseert in het voorjaar 2022 (samen met de IVN-afdeling Oude IJsselstreek) de cursus ‘planten determineren’ voor mensen die geïnteresseerd zijn in het leren van namen van de wilde Nederlandse planten. De cursus maakt het benoemen makkelijker door kenmerken van families en soorten te herkennen en leren te determineren.

.De afdeling Arnhem van de KNNV organiseert al bijna 40 jaar –vanaf 1981- jaarlijks een determinatie cursus. In 2022 is dat op een woensdagavond. Voor de afdeling Doetinchem zal dat op een andere avond worden, waarschijnlijk in Doetinchem.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is plant-science-cliparts-162734-9677395-1.pngTijd, datum, plaats voor Doetinchem zijn nog niet bekend. Leden en niet-leden zijn welkom. Je kunt je alvast opgeven met de onderstaande contact button en daarna ontvang je in januari 2022 meer informatie over de inschrijving.

De cursus omvat 9 lessen van 19.30 tot 22.00 uur en 3 excursies op een zaterdag. De lessen beginnen met een (meestal korte) inleiding. Daarna volgen praktische oefeningen in het zelf determineren van planten. Dat doen we in kleine groepjes met ervaren mensen. Tijdens de excursies bezoeken we plekken met een voor Nederland bijzonder rijke flora.

Voor determinatie wordt de KNNV-uitgave: “Veldgids Nederlandse Flora” van Henk Eggelte gebruikt. Verder zijn nodig een loep (vergroting 10x) en een spits pincet. Het boek, de loep en het pincet kunnen via de cursus worden besteld. Wil je na de cursus je kennis uitbreiden, dan kun je je aansluiten bij de Plantenwerkgroep.

Opgave cursus planten determineren

Samen met de IVN afdeling Oude IJsselstreek organiseert onze afdeling voor leden en niet-leden een cursus voor het determineren van wilde planten. Je leert de flora gebruiken en plantenfamilies herkennen, dat het op naam brengen makkelijker maakt. We starten in het voorjaar 2022 in Doetinchem. Meestal bestaat de cursus uit 1x per week een avond voor de theorie en een paar zaterdagen voor de praktische toepassing in het veld of een Heemtuin. Geef je vast op, dan hoor je in januari 2022 naar de mogelijkheden, want vol is vol.