Week van de Biodiversiteit 2023 (voorheen Veldbiologie) : 20 t/m 29 mei 2023

Week van de Biodiversiteit (voorheen Veldbiologie) is op Zaterdag 20 of 27 mei 2023 bij afdeling Doetinchem van 10-15 uur. Thema “Natuurbeheer in De Zumpe”.

Onze KNNV biedt haar leden leerzame ontdekkingstochten en vrijwilligerswerk in de natuur, zoals excursies over insecten, planten, paddenstoelen en het natuurbeheer. Tijdens de biodiversiteitsweek zet de afdeling haar tent op met informatie over de wilde flora en fauna. Er zijn geen vaste tijden voor de excursies, want onze leden lopen in het veld of zijn bij de tent. Er zijn geen activiteiten voor kinderen. Parkeren is gratis.

Ook is er een demonstratie van het maaien met een zeis. Mensen die durven, mogen het zelf een keer proberen. Wie zelf een zeisblad heeft, mag deze ‘haren’ met een haarapparaat. Haren is het regelmatig uitslaan van het zeisblad, zodat het scherper wordt.

Wie wil weten hoe een plant heet, kan een korte inleiding krijgen en zelf met een veldgids even oefenen.

Op 20 mei 2023 is het Wereldbijendag en geven we aandacht aan de wilde bijensoorten.

Op 27 mei 2023 is de Internationale dag van de Otter en helpen we de Zoogdierenvereniging.

Heb je interesse om je aan te sluiten bij een vereniging met leerzame doelen in de natuur of wil je ons steunen? Kom dan met ons kennismaken en dan vertellen we wat we te bieden hebben!